Vlogster Lydia ontdekt digitale zorg en diabetes remote control

  Dinsdag 31 januari 2017

Vlogster Lydia ontdekt digitale zorg en diabetes remote control

Zelf bloedglucosewaarden meten en die met een app naar je arts sturen. Het kan! Vlogger Lydia ontdekte apps voor diabetespatiënten. Zij roept andere patiënten op actief op zoek te gaan naar digitale zorg.

Steeds meer ziekenhuizen en dokters bieden digitale zorg aan, maar nog lang niet allemaal. Daarnaast zijn patiënten zich vaak niet bewust van wat er allemaal mogelijk is. Jammer, want digitale zorg kan veel voor mensen betekenen. Gemak bijvoorbeeld. Omdat ze niet meer voor elk contact met hun arts de deur uit hoeven. Of rust, omdat ze mee kunnen kijken met wat een arts in hun dossier schrijft. Of plezier, omdat ze op hun smartphone kunnen zien dat hun conditie vooruit gaat. Patiëntenfederatie Nederland vindt het belangrijk dat digitale zorg beschikbaar komt voor iedereen die er gebruik van wil maken. Het eTeam van Patiëntenfederatie Nederland is opgezet om mensen bewust te maken van digitale zorg. Onze vloggers laten zien wat de mogelijkheden zijn en praten ook over wat zij belangrijk vinden aan digitale zorg.

Zelf bloedglucosewaarden meten en die met een app naar je arts sturen. Het kan! 

Vlogger Lydia ontdekte apps voor diabetespatiënten. Zij roept andere patiënten op actief op zoek te gaan naar digitale zorg. “Het is leuk, praktisch en tijdbesparend.” Via onderstaande video kunt u haar vlog bekijken, waarin de app GlucoLog Lite wordt bekeken, gecombineerd met de glucosemeter GLUCOFIX TECH.


Bron: Patiëntenfederatie Nederland 

https://www.patientenfederatie.nl/themas/digitale-zorg/eteam

  Meer nieuws

Kunnen wij u helpen?

Naar de klantenservice