Leven met diabetes

Diabetes en levenstijl zijn nauw verwant. Dieet en lichaamsbeweging zijn zeer belangrijke factoren in deze context.

Aan de ene kant is natuurlijk de hoeveelheid en de samenstelling van de voeding van belang voor de opgenomen calorieën en het overeenkomstige effect op het gewicht. Daarnaast heeft juist de samenstelling van een dieet beslissende invloed op hoe snel de bloedsuikerspiegel verhoogt en hoe lang het effect van koolhydraten aanhoudt. Het lijkt voor de hand liggend dat zelfs kleine veranderingen in de eetgewoonten doeltreffende effecten op het metabolisme kunnen hebben.

Een zeer natuurlijke manier om de bloedsuikerspiegel te verlagen, is spierarbeid. Hierbij moet men niet meteen denken aan de sportschool of hardlopen door het bos. Ook minder intensieve, maar regelmatige activiteiten die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in het alledaagse leven ondersteunen het glucosemetabolisme. Hoe zou het zijn als u uw auto niet gelijk voor de deur parkeert en de trap gebruikt in plaats van de lift?

Zelfs kleine maar blijvende veranderingen in eet-, drink- en bewegingsgewoonten kunnen een aanzienlijke verbetering van de gezondheid en het welzijn teweeg brengen.

Kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Meer vraag en antwoord »

Naar de klantenservice